Hem och härd

om husliv, handarbete och annat pyssel

Bröllopsresa till München

Förra onsdagen, direkt efter jobbet, tog vi bilen till Stockholm. Vi övernattade hos några vänner och tidigt på torsdagsmorgonen fick vi skjuts av dem till Arlanda. Där blev det frukost och en del väntan innan vi fick gå ombord på planet som skulle ta oss till München. Resan tog ungefär två timmar.

Vi tog en taxi till hotellet och var framme vid lunchtid, vi lämnade vårt bagage och promenerade ned på stan. Hotellet låg på gångavstånd från rådhusplatsen, vi hade nära till det mesta och behövde inte åka kollektivt en enda gång.

20130509_133301         20130509_140455

München var en väldigt trevlig stad att besöka och bara gå omkring i. Det fanns väldigt mycket trevligt att titta på kring rådhusplatsen och vi kände aldrig något behov av att ta oss längre bort än vad våra fötter tog oss. Vi besökte ett Öl-museum, ett gigantiskt palats, ett leksaksmuseum, en park med en ölträdgård, en gammal kyrka med ett utsiktstorn samt flera trevliga öl- och mathak. Vi var även inne på Münchens största bryggeri men där var det så gräsligt mycket folk att vi valde att inte stanna för att äta och dricka där.

Förutom det besökte vi den dagliga matmarknaden, lyssnade på musikuppträdanden och tittade på mimor och lederhosen-klädda tyskar. München-borna tog väldigt seriöst på sin folkdräkt och i varje kvarter fanns det minst en butik med Lederhosen och Dirndl-klänningar.

20130511_124657

Sommaren hade kommit betydligt längre i Tyskland och det var ganska varmt även om det kom en del regn.

20130510_122600

Trevligast på resan var nog att bara sätta sig ned, äta wienerbröd, dricka öl och glühwein. Glühwein var för övrigt något helt i min smak, det påminde om glögg men var inte alls lika sött. Att få använda sin gamla skoltyska var också trevligt.

20130511_171022
Jag kan tänka mig att åka till München igen någon gång, kanske på oktoberfest.

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: