Hem och härd

om husliv, handarbete och annat pyssel

Stenläggning

Helgen har varit ganska produktiv, mycket tack och lov det fina vädret. I lördags påbörjade vi projektet att ordna en ny och bättre plats till bina. Där de står nu blir det för varmt, både för bin och biodlare. Vi kan visserligen inte flytta bina förrän i vinter, men då ska ju den nya platsen helst vara helt klar.

20130907_105556

Eftersom vi har en hel del fina stenplattor som ligger och skräpar i trädgården passade vi på att använda dessa. Tanken är att stenplattorna dessutom ska underlätta arbetet kring bina.

20130907_120257

På lördagen grävde vi ut en lagom stor plätt, sedan orkade vi inte mer den dagen. Gräva, forsla bort grästuvor och bära sten är ganska tungt så vi pysslade med lite annat under resten av den dagen.

20130908_115910

På söndagen lade vi plattorna, vilket förmodligen var ännu tyngre än gårdagens arbete. Det var ganska svårt att få till plattorna någorlunda jämnt och plant. För att vara första gången vi gör något liknande får vi vara nöjda med vår insats tycker jag. Förutom allt arbete kring stenläggningen har vi hunnit göra saft, färga garn slänga skräp och pyssla i garaget. Tur att vi har en hel arbetsvecka att vila ut oss på.

20130908_115952-1

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: