Hem och härd

om husliv, handarbete och annat pyssel

Otippad slungning

I helgen var det dags att vinterförbereda bina och efter lite övervägande bestämde vi oss för att slunga den honung som fanns i de översta lådorna, trots att bina inte riktigt var klara med den. Honungen var inte fullständigt täckt, vilket innebär att den fortfarande innehåller för mycket vatten, vilket i sin tur kan leda till att honungen jäser. Men hellre än att kasta bort honungen slungade vi den.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ungefär 7 liter honung fick vi ut från våra två samhällen. En del av detta ska gå till mjödtillverkning, en del ska vi försöka kristallisera och en del ska vi mumsa genast.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Honungen blev väldigt god, ganska annorlunda från vår senaste skörd som bestod av ljunghonung. Den här honungen smakade mer blommigt och parfymigt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: