Hem och härd

om husliv, handarbete och annat pyssel

Målning av fönster

Min påskledighet ägnas åt allt annat än ledighet. Husets alla fönster och fönsterluckor behöver målas och det arbetet började jag med i måndags. Jag började med garaget och bodens fönster, för att ha något att träna på. Jag tror inte att jag har målat fönster förrut. Men det var ju inte så svårt.

20140416-111135.jpg

20140416-111344.jpg

Bodens fönster var i störst behov av en målning. På den övre bilden är fönstret skrapat och förberett för målning. Det är inte jag som syns i rutan utan min syster som var med och hjälpte till. Även fönsterblecket ska få lite färg, men det får bli när jag har lite fler bräden att måla. Jag ska provkitta det här fönstret också, när jag har kommit på hur man byter tub i den där sprutan man behöver.

Det blev en väldigt fin spegling på nedre bilden, det ser nästan ut som att det är en tavla och inte ett fönster.

20140416-111125.jpg

20140416-111115.jpg

Garagets fönster såg inte heller allt för roliga ut men blev riktigt fina efter lite färg. Jag blir dock lite störd över att tidigare målare har kladdat och spillt färg där ingen färg ska vara, men det är inte mycket att göra åt.

20140416-111203.jpg

20140416-111104.jpg

Såhär stor skillnad blev det, fantastiskt vad lite färg kan göra. När jag ändå höll på passade jag på att måla dörren in till garaget, den var kanske inte i behov av ny färg men var ganska dåligt målad tidigare, nu är även den vit och fin.

Det tar lite tid att måla fönster så jag har nog min sommar bokad och klar. Det är ju inte bara fönstren som ska målas, utan alla luckor också.

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: