Hem och härd

om husliv, handarbete och annat pyssel

Personligt bokmärke

I våras sökte jag till textillärarutbildningen och för två veckor sedan startade första kursen. Jag läser på distans men kommer att ha några innedagar varje termin, de första fyra är redan avklarade. Fyra mycket inspirerande och lärorika dagar. Vi fick bland annat lära oss tvåändsstickning samt hur man bereder lin. Under dagarna i Linköping bodde jag hos min syster och det var också mycket trevligt. Jag blev bortskämd med hemlagad indisk mat, äppelpaj och fantastiska matlådor.

Den första praktiska uppgiften, som vi tog med till första träffen, var att göra ett personligt bokmärke som skulle spegla vårt förhållande till slöjden, typ. Mitt bokmärke är i vadmal, kanterna är brickvävda i ullgarn jag färgat själv. Även snodden är brickvävd. Jag provade även att brodera lite. Brodyret på den ljusare sidan föreställer en skyddsgalder, och det på den mörkare är en runorm.

Det röda garnet är färgat med krapp och det orangea med lökskal.

Jag tycker om att prova nya tekniker, (Kantvävning och brodyr) och jag älskar materialet ull. Det ska mitt bokmärke symbolisera. utformningen är ett försök att spegla mina intressen för historia och historiska tekniker.

Tidsåtgången är uppskattad till ungefär 4 avsnitt True Blood.

IMG_0968  IMG_0967-1

IMG_0969-0

IMG_0971

Mitt bokmärke är nu på utställning i Key på Linköpings universitet. Att jag en gång skulle ställa ut något i Key hade jag inte trott för nio år sedan då jag började läsa till lärare.

Annonser

Single Post Navigation

3 thoughts on “Personligt bokmärke

  1. Nej men kära nån vad kul!
    Här sitter jag, ska till linköping om 1,5 vecka och googlar på bokmärken, och så hittar jag ditt, tycker det är fint, tittar närmar och ser att du läste kursen för ett år sedan!
    Nåja, du behöver inte oroa dig, jag ska inte kopiera ditt bokmärke, jag har redan en tanke om att bygga på kulturell likhet och utgå från 8- bladsrosor, har ett argentiskt tyg och ska brodera dit lite egna, men själva modellen har jag inte klart för mig än…
    Hur som helst så tänker jag absolut följa din blogg från och med nu!

  2. men nu fick jag till och kunde kommentera här,,,
    men jag säger det igen åh vad fint det är! vill ha! 🙂 hoppas att det är ok att jag lånar bild på det och länkar till dig från min blogg 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: