Hem och härd

om husliv, handarbete och annat pyssel

Litet lapptäcke

Det mesta jag gör i hantverksväg kretsar för tillfället runt utbildningen, jag hinner inte med så mycket annat. En av de tekniker vi arbetar med just nu är lappteknik. Jag har aldrig tidigare pysslat med lappar så jag valde att göra ett lapptäcke, det är lappteknik för mig.

Täcket är ganska litet, 70×100 cm och består av ungefär 130 lappar. När jag började med det insåg jag inte riktigt hur många lappar det faktiskt var. Jag har skurit ut lapparna med hjälp av en rullkniv, vilket var mycket effektivare än om jag hade använd en sax. Då hade jag nog fortfarande suttit och klippt lappar.

Framsidan består av ihopsydda lappar i gröna och lila nyanser. Jag har valt tyg i blommigt, rutigt, randigt och prickigt. Baksidan är brun med ett rosmönster, baksidan bildar även kanten på framsidan. Täcket är vadderat, eller quiltat som man säger idag. Det består av en framsida, mellanlägg och baksida. Efter att man lagt samman dessa tre delar syr man genom alltihop, det är quiltning. Ganska bökigt och frustrerande att pyssla med i symaskinen. Hur man kan göra ett stort täcke förstår jag inte.

bild 1-2 kopia 2   bild 2-2 kopia 2

 

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: